Siljes dagbok

Selvmord

 • Publisert: 05.05.2017, 23:57
 • Kategori: Blogg
 • I det siste har det vært endel snakk om selvmord. Vi alle kjenner vel noen som har tatt sitt liv eller har ønsket å ta sitt liv.

  Seriene som heter 13 gode grunner er vel grunnen til at dette er ett tema mange snakker om nå.

  Jeg har akkurat blitt ferdig med serien. Jeg likte den, jeg smilte og jeg gråt. Noen episoder var fryktelige å se.

  Men syntes det er en kjempe viktig serie.

  Syntes alle som er 15 år og eldre burde se den. Syntes alle som jobber på skole og har barn burde se den.

  Det er så mye av dette som skjer og det er så mange som sliter gjennom skole tiden.

  Når man går på ungdomsskolen så klarer man ikke helt tenke på at ting kan forandre seg etter ungdomsskolen. Man føler man ikke kan forandre seg, er man upopulær på ungdomsskolen så kan man føle at det er slik hele livet. Det husker jeg selv. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få det livet jeg har nå. Det kunne jeg ikke drømt om en gang.

  Jeg var ingen av de som tenkte over å avslutte livet mitt på ungdomsskolen, men jeg hadde mine vanskelige perioder. Vi alle vet hvor mye vi bare vil passe inn. Vi går ofte litt lenger enn vi burde og vi kan være fæle mot andre fordiom man egentlig ikke mente det. Folk skjuler seg bak en maske og vil sjeldent vise hvor såret de blir over ting. Vi alle har nok såret noen mer enn vi tror en eller flere ganger i livet. Ingen er perfekte, men man kan forandre seg. Man kan prøve å gjøre enda mer positive ting. Man kan begynne å vise mer at man bryr seg om andre. Jeg er heller ikke alltid like flink til det. Jeg kjenner jeg har blitt en person som har prøvd så hardt på flere måter å da gitt opp. Jeg ser på meg selv som en person som alltid stiller opp om noen trenger å snakke, har hørt flere si jeg er lett å snakke med. Så det er godt. Jeg tror det er viktig. Viktig å se saken fra andre sine øyne og høre hva de sier. Det er dessverre mange som bare jatter med. Det har jeg selv opplevd. Det er vanskelig. Det at folk ikke HØRER etter... da tror jeg det er lettere å gjemme følelsene litt igjen. Spesielt om du da har opplevd noe veldig vondt. Hvorfor åpne seg å fortelle det om den du sier det til ikke viser at de bryr seg. Er noe annet å si at man gjør det... man må vise det. Det tror jeg vi alle skjønner etter å ha sett serien.

  Vi alle vil bare bli sett og hørt....

  jeg kan ikke skjønne hvorfor folk mener dette er en serie som ikke skulle vært laget.

  Den er vond ja, men så viktig. Man ser ting fra flere forskjellige sider og man begynner å tenke på de rund seg. Man kjenner sinnet koke og man begynner vel å tenke litt mer etter en så sterk serie. Kanskje man blir tøffere? Kanskje man klarer å redde ett liv? Kanskje man viser hverandre mer respekt?

  Man ser hvor vanskelig det er for de man forlater... blant annet foreldrene. Man ser hvor mye man ødelegger og at det er flere som bryr seg enn det man tror. Spesielt når man er deprimert. Da er det vanskelig å innse dette. Men kanskje serien kan redde noen liv? Kanskje noen som vil ta selvmord ser dette.. ser at de betyr noe og at man kan forandre på livet. Skoletiden er ikke alt!

  Hva tror du? Har du sett serien?

  #selvmord #13godegrunner #mobbing

 • Publisert: 05.05.2017, 23:57
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • 8 kommentarer

  Jorunn

  06.05.2017 kl.08:29

  Hei Silje. Jeg har ikke sett serien, men det du skriver er veldig viktig 💗 Å smile til noen eller si noe hyggelig, kan bety veldig mye mer enn man tror! 😄 Du er god Silje. Klem fra meg 😘

  Silje

  11.05.2017 kl.22:14

  Jorunn: så god kommentar Jorunn <3 kjempe koselig at du var innom å kommenterte <3 smil til deg og god klem <3 <3 <3

  frodith

  06.05.2017 kl.09:26

  Har ikke sett den. Men temaet er viktig. Og viktig at slike ting blir tatt opp. Jeg tror mange er redd for "smitteeffekten" når man tar opp sånt. At man er redd at hvis man prater om det, vil flere gjennomføre sånt.. Jeg tror ikke det vil skje, bedre å snakke om ting :-)

  Silje

  11.05.2017 kl.22:13

  frodith: tenker som deg! Tror det er veldig viktig å snakke om slik, tror heller ikke det gjør at fler ønsker å ta sitt liv. Heller motsatt <3

  liveterherlig93

  06.05.2017 kl.10:25

  jeg skal se :)

  Silje

  11.05.2017 kl.22:12

  liveterherlig93: ja anbefaler det :)

  Iselin Renée

  08.05.2017 kl.15:11

  Skal sjekke den ut :)

  Silje

  11.05.2017 kl.22:11

  Iselin Renée: ja det burde du :)

  Skriv en ny kommentar

  hits