Siljes dagbok

Hjernevasket til å bli veganer?

 • Publisert: 27.06.2017, 23:54
 • Kategori: Blogg


 • Tankene mine surrer nå, jeg er så i tvil på hva jeg skal tro... Sitter igjen med mange spørsmål, blir glad om du sier hva du tror og tenker rundt dette.
  Jeg har sett litt på what the health og Forks over knives. Er de noe å tro på eller vil de hjernevaske oss til å bli veganere?
  Egentlig har jeg kun tenkt på å bli vegetarianer og ikke veganer. men etter å sett endel på slike program så er jeg itvil. 
  Kjøtt vil jeg jo uansett spise minst mulig av pga dyrene, at de må lide bare fordi vi vil ha ett godt måltid. Vi MÅ jo ikke spise kjøtt for å overleve, å nå finnes det så mye annet godt som likner kjøtt. De mener jo kjøtt er kreft fremkallende og at det ikke er sunt for oss. Så hvorfor skal vi fortsette å la dyrene lide da? 
  Jeg må med en gang si jeg ikke er vegetarianer, enda. Men kan ikke huske sist vi lagde noe med kjøtt hjemme. 

  Blant annet tenker jeg på det de sier der om at leger er opplært i hvilke medisiner man kan bruke for å ikke være syk, men hvorfor ikke prøve mer enn bare piller? Hvorfor setter ikke leger seg mer inn i kosthold, der har vel mye å si med kroppen og helsen vår?
  Jeg har alltid tenkt at leger og de høyt oppe i systemet vil gjøre alt for at vi skal få en bedre helse og ikke får kreft osv. Men etter What the Healt så tenker de mer penger, er det sant?
  Er det slik i Norge også? 
  Det er jo lett å si at i Norge er det ikke slik, der har dyrende det så godt hele tiden og helsen er noe helt annen. 
  Men i Forks over knives, der snakker de om når det var krig i Norge. Da kom tyskerene å tok fra oss kuene. Vi fikk da lite tilgang på kjøtt og meieriprodukter, da sank slike sykdommer betraktelig. Mens de skjøt i været igjen når krigen var over.  Er det bare tilfeldig eller skylles det noe annet?

  De tar opp at det ikke er sikkert  sykdommer som diabetes, kreft og slik bare kommer av gener men faktisk hva du spiser. 
  For man blir jo lært opp til å lage middagen som mor pleier å lage, å hun har jo lært det av sin mor, som igjen har lært det av sin mor. Sånn går det om og om igjen.  Jeg vet ikke om dette er sant, men det får en jo til å tenke? 

  Hva tenker du? Har du sett dokumentarene?

  Nei nå må det undrende hodet mitt snart finne senga. hehe 

  God natt :)


  #Veganer #Vegetarianer #Mat #sykdom #whatthehealth #Forksoverknives #dokumentar #Dyr #Helse #Diabetes #kjøtt

 • Publisert: 27.06.2017, 23:54
 • Kategori: Blogg
 • 21 kommentarer
 • 21 kommentarer

  Misantrop

  28.06.2017 kl.02:07

  Du burde spise dyr.

  Du har sikkert hørt om tilbud og etterspørsel og du kan vel gjette hva som ville skjedd med de dyrene vi i dag spiser hvis vi slutte å spise de

  Ikke bare det, veganere trenger supplementer for å overleve

  Silje

  09.07.2017 kl.20:49

  Misantrop: Nei dyrene ville dødd, hva mer skulle skjedd som er verre enn at vi sperrer de inne og dreper de for vi vil ha ett godt måltid?
  Ja veganere trenger å passe på B12 det er det, men vegetarianere trenger ingen ting ekstra. Tror uansett nesten halvparten av mennesket i dag spiser så mye usunt og farlig uansett.

  frodith

  28.06.2017 kl.06:37

  Jeg spiser kjøtt, mest kylling, og kommer nok til å fortsette med det. Man kan jo jobbe for at forholdene for dyr blir bedre,før de spises. Frittgående av alle slag.

  Silje

  09.07.2017 kl.20:47

  frodith: Det sies at det er gris og kylling som har det verst. JA det er kjempe viktig å jobbe for at dyrene skal ha det så bra som mulig før de blir drept. Som Elin skrev så er ikke alltid frittgående faktisk frittgående :S Vi blir nok "lurt" endel når det kommer til slike ting.

  Iselin Renée

  28.06.2017 kl.10:35

  Ja jeg har sett dokumentarene, gir en mye å tenke på :)

  Silje

  09.07.2017 kl.20:45

  Iselin Renée: Ja, vil bare se mer og få svar på mer ;)

  livetmitt93

  28.06.2017 kl.11:15

  dette er ditt valg:)

  Silje

  09.07.2017 kl.20:44

  livetmitt93: Ja, mitt valg å tro på hva jeg ser på, men så liker jeg fakta. Uansett mener jeg at det er det beste å ihvertfall være vegetarianer, ikke bare pga kroppen vår, men de stakkars dyrene.

  Em

  28.06.2017 kl.13:37

  Det er så mye forskjellig i verden. Mye tanker og valg- men til sist så er det alltids ditt valg :)

  Silje

  09.07.2017 kl.20:43

  Em: Ja, men altså selvfølgelig er det jo bedre om vi alle hadde sluttet med kjøtt, og helst meieriprodukter også, for hva er ikke bedre enn at dyrene slipper lidelse og at jorden kan bli bedre?

  Kristine

  28.06.2017 kl.14:01

  Hvis man blir hjernevasket til å bli veganer, så synes jeg absolutt ikke det er den verste hjernevasken man kan få! ;) Jeg er som deg, er ikke vegetarianer, men spiser så og si aldri kjøtt, og prøver å spise så lite meieri osv som mulig. Jeg mener ikke at det er usunt å spise kjøtt, men kroppen klarer seg utmerket uten animalske produkter, og å kutte det ut vil kun gi helsefordeler. Forskere har jo diskutert veldig mye frem og tilbake om det fra naturens side er meningen at mennesker faktisk skal spise kjøtt. Hvis man sammenligner fordøyelsessystemet til katter og mennesker for eksempel, så ser man store forskjeller, og mennesker har dårlig evne til å bryte ned animalsk protein. Og til deg over her som sier at veganere trenger supplementer for å overleve, det er bare tull. Man må passe på å få nok B12, og selv om kjøtt og meieri er en bedre kilde, er det fult mulig å få det fra planter og

  Silje

  09.07.2017 kl.20:41

  Kristine: Hehe nei det har du rett i ;) Er jo ikke noe farlig å bli hjernevasket til å gjøre noe som er bra for dyrene og jorden vi lever på <3

  Ja menge som mener vi ikke burde spise kjøtt. interessant å se å lære om sånn :)
  Jeg har hørt man burde ta B12 om man er veganer men vegetarianere trenger jo ingen ting ekstra :)

  Elevele

  28.06.2017 kl.21:37

  Jeg syns dette er svært, svært vanskelig. Ingen er enig og alle sier det de føler for å si. Altså, hva skal man tru?

  Jeg tenker som så at man egentlig finner sin vei på veien :) Jeg er der at jeg helst kjøper kjøtt i fra Norge. Der har vi litt mer kontroll på hvordan ting faktisk ligger an. Nå spiser ikke jeg så mye kjøtt egentlig, men jeg spiser kjøtt.

  Jeg leste på en eggekartong i butikken for litt siden: "Egg fra frittgående høner innendørs".. Hæ??? Hva da frittgående høner innendørs? Hva går de på da? Betong? Er det bedre enn høner som går i miljøvennlige bur, som er mer humant og et tiltak bønder brukte millioner av kroner på å fikse for at hønene skulle få det bra og de skulle bli godkjent til å selge eggene sine i butikken? Jeg mener, det står jo ingenting hva disse innehønene går på av underlag. Økologisk er vel best da, har jeg fått høre :)

  Silje

  09.07.2017 kl.20:35

  Elevele: Det er jo kjempe bra du kjøper kjøtt fra Norge da, når du spiser kjøtt. JEg har hørt de pleier behandle dyrene bedre enn mange andre land.
  Ja ikke sant, frittgående høner innendørs er jo helt utrolig. Det betyr vel at de får lov til å gå inne, de slipper å stå i små trenge bur. Er jo ikke så lett for oss alle å vite hva man skal velge heller av kjøtt og egg. Derfor er det litt interessant å se slike dokumentarer, men samtidig får jeg jo mange flere spørsmål å lurer på hvor mye som er sant.

  Kristina

  10.07.2017 kl.09:23

  Altså, nå tok jeg meg ikke tid til å lese de andre kommentarene. Men rødt kjøtt sies å være verstingen. Hvitt kjøtt skal visst være mye bedre for oss. Hvitt, magert kjøtt. Selv spiser jeg utelukkende kylling, med unntak av vanlig kjøttdeig av storfe. Utenom det kan jeg svært lite om kosthold. Når det kommer til kreftfaren er den like stor om du puster oksygen som om du puster kullos hvis jeg skal sette det på spissen. ALT er kreftfremkallende for tiden. Også ombestemmer de seg. Også tilbake igjen. Hvis vi skal gå gjennom livet og følge alle kreft-råd vil vi bli tullerusk!

  Jeg kommer til å fortsette å spise kjøtt og heller stole på at det norske markedet kan gå god for at de kun selger mat fra gårder med humane kår.

  Silje

  11.07.2017 kl.15:41

  Kristina: ja dessverre er alt kreft fremkallende. Det er skummelt. Jeg kan heller ikke noe om kosthold. Prøver å lære bittelitt men men. Ja Norge er nok bedre enn mange land. Men så lenge vi kan leve uten kjøtt så spiser jeg så lite kjøtt som mulig. Ja ang rødt kjøtt så hørte jeg ett annet sted at folk over 50 burde slutte helt med det fordi det uke var bra for de.

  Elevele

  14.07.2017 kl.02:54

  Ja, men så kan man jo spørre seg; hvor mange høner går fritt sammen inne? Er det som sild i tønne, eller har de god plass rundt seg når de går inne? Det står jo ingenting om det, så det er jo ikke sikkert disse hønene har det greit, selv om de liksom er "frittgående"? :/ Man kan jo bli forvirret av mindre.

  Silje

  18.07.2017 kl.11:17

  Elevele: ja har jo sett på TV der de filmer gårder av og til, det ser veldig trist å kjedelig ut hos de og ser ut som de er tett i tett :(

  Tone

  20.07.2017 kl.11:35

  Jeg så også Forks over Knives! Og det er jo ganske interessant det med krigen at hjertesykdommer sank så plutselig. Hvis det ikke var pga kjøttet, hva var det da?

  Linn

  22.08.2017 kl.08:54

  Jepp... Etter de dokumentarene... Så er det ingen annen vei en å bli veganer for min del. Sjekk ut Earthlings også... Fat sick and nearly dead... Og Cowspiracy

  Silje

  31.08.2017 kl.20:15

  Linn: takk for tips, men er det ikke ganske fælt på noen av de? :/

  Skriv en ny kommentar

  hits