hits

Siljes dagbok

Bruker ikke matskål

 • Publisert: 20.09.2018, 12:14
 • Kategori: Blogg
 • Ser ofte folk på Forskjellige hundegrupper legger ut om at hundene spiser dårlig, de får nesten litt panikk om hunden ikke spiser. Men hunder klarer seg uten mat litt. De fleste mater jo uansett med noe i løpet av dagen, kanskje noen gir ei skive med leverpostei, godbiter eller barna mister mye mat på gulvet. Skjeldent de sulter.

  Ofte har de skålen på gulvet med fôr i hele dagen, Så den kan spise når den vil. Jeg tror ikke det er så spennende da, tror de blir mer sultne om de bare kjenner lukten av og til.

  Jeg pleier å fôre to ganger til dagen, morgen og kveld, jeg vil ikke ha noe fast tid, hørt om de som nesten hyler i ett kvarter før maten skal komme da de er vant med spesielle klokkeslett.

  En annen grunn er magedreining, alltid vært redd for det, høres jo så skummelt ut.Så her er det ro før og mat, ikke noe vill løping å slik.

  Jeg har ikke matskål lenger, noen gang får han maten i skål om det er med egg oppi å sånn grisete ting, men ellers så føler jeg at man kaster bort mye spennende for hunden om maten kommer servert i skålen. Vanligvis ligger jo hunder og kjeder seg mye i løpet av dagen, hvorfor heller ikke gjøre det mer spennende eller at de får noe å holde på med som ikke tar 1 min ut av en skål?

  Man kan jo kaste maten ut i Hagen, mer jobb for hunden om man da bruker knotter enn når man fôrer med v&h

  Ellers kan man jo fryse ned i kong, med knotter og v&h eller bare v&h, da kan jo hunden holde på med den veldig lenge.

  Noen dager gir jeg bare halv frokost å bruker resten av frokosten og litt ekstra godbiter til vi skal trene på formiddagen. Heldigvis liker han fôret sitt veldig godt, både v&h og tørfôret han får. Det er orijen six fish

  Bruker du matskål?

  Har du andre ideer man kan gjøre i stedet for?

  #hund #hundemat #aktivisering

 • Publisert: 20.09.2018, 12:14
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  Nina cecilie

  20.09.2018 kl.12:47

  Fin hund:)

  Elevele

  20.09.2018 kl.12:59

  Jeg bruker stativ da mine helst skal spise høyt, men av og til må de lete etter maten ute i gresset :) Sjeldent mine ikke har matlyst, men skulle det skje så hopper jeg over et måltid, eller to (med ekstra mye godbiter mellom disse måltidene) og vipps spiser de igjen :)

  frodith

  20.09.2018 kl.20:03

  Hunden så veldig glad ut :-) Herlig uttrykk :-)

  Skriv en ny kommentar