Siljes dagbok

Tannlegebesøk

 • Publisert: 25.01.2017, 13:57
 • Kategori: Lille prinsen min
 • Det er jo ikke helt det første tannlege besøk Steffen har vært på, men det er den første gangen han har latt seg undersøkes.

  Han gruet seg veldig og ville ikke til tannlegen. Etter mye om og menn så hjalp det om både mamma,pappa og babyen ble med. Så vi alle stilte opp og ble med.

  Vi fikk møte tannlegen og hun var kjempe herlig. Fikk kjapt sagt han gruet seg, før han kom inn å hørte det. Men man kunne nesten ikke merke det.

  Hun spurte om han kunne opp i stolen,men det ville han kun om han kunne sitte på pappas fang...

  Så da fikk pappa også satt seg i stolen.

  Tannlegen fikk fortalt litt hva de forskjellige tingene brukes ril og at hun ville telle tennene hans. Han gikk med på det, for han trodde han hadde 100 tenner så da måtte ho telle lenge.

  Han holdt seg for øynene pga det sterke lyset, så gapet han godt opp å lot henne telle og kjenne på tennene hans.

  Ho kom ikke helt til 100 da, men var 20 sterke og fine tenner. Han fikk spørsmål om hvor ofte de ble pusset, hvor ofte han spiste godteri og blant annet om brus drikking... Da svarer han ; Nei jeg drikker ikke brus, men det gjør pappa...han drikker brus han! Hehe

  Steffen fikk velge leke, det ble en gullring med en grønn stein på. Han har lenge snakket om at han vil ha ring på sin finger også, akkurat som mamma har.

  #mammablogg #tannlege #stolt #mammablogger

 • Publisert: 25.01.2017, 13:57
 • Kategori: Lille prinsen min
 • 5 kommentarer
 • En stor dag i dag

 • Publisert: 21.01.2017, 21:22
 • Kategori: Lille prinsen min
 • I dag var plutselig dagen...

  Vi hadde ikke pratet om det og ikke planlagt noe rundt det, så jeg må ærlig innrømme jeg ble stresset og følte det ikke var den rette måten å gjøre det på.

  En så stor ting som å slutte med sutt krevde litt mer planlegging trodde jeg. Men neida, han skulle plutselig gi alle suttene sine til ekorn barna, akkurat slik jeg som meg. Det var slik jeg sluttet med sutt. Jeg kastet de ned i skogen til ekornbarna.

  Stig sa han skulle få en premie om han ikke sov med sutt i natt, så da gjorde han de klare. Han vasket de i bassenget som står på verandaen. Ekornene kunne jo ikke ha de skitne Hehe.

  Han kastet de over gjerdet og ned i skogen. Den ene traff treet og hang fast, så da måtte ekorn mor hoppe høyt får å få tak i de....

  Det var en litt betenkt gutt som sto der i pysjamasen uten sutter.

  Det stakk litt i mammahjertet. Han er ho så glad i den ene sutten. Det er bare den han vil ha. Alle andre er reservesutter og langt fra gode nok...

  Jeg snakket litt i hele dag om sutten, så han ikke glemte det å ville ha den når kvelden kom. Snakket selvfølgelig endel om noe han er så stolt over, det å være storebror.

  Sa at nå var han jo blitt så stor, å enda større nå som han har sluttet med sutt!

  Når natten kom så sa jeg vi skulle pusse tennene å finne bamsen, måtte ta meg i å ikke si bamsen og sutten.

  Når vi lå i sengen så koste vi oss med bamsene og ett eventyr, litt ut i eventyret spør han plutselig om ekornet har hentet suttene...?

  Jeg sa at hun sikkert hadde vært å hentet de nå. Så nå var ekornbabyene glade. Han ble stille og tenkte litt. Jeg snakket om hvor snill han var mot de og hvor stor han var blitt.

  Men ble ikke mer snakk om sutten og han sovnet fort etterpå, eneste var at jeg merket han brukte litt lenger tid på å slå seg til ro.

  Han var så flink. Ble så positivt overrasket!

  Blir spennende å se fremover.

  #barn #mammablogg #sutteslutt #mammablogger

 • Publisert: 21.01.2017, 21:22
 • Kategori: Lille prinsen min
 • 4 kommentarer
 • Flaut å amme og den gale bikkja

 • Publisert: 09.01.2017, 12:39
 • Kategori: Blogg
 • Stig hadde besøk av en gjeng som satt nede i TV stua å spilte FIFA. De blir sittende noen timer der så noen må av og til opp å låne doen vår. Jeg har døra til gangen lukket når jeg sitter i stuen, det er glassdør så Mam ser rett igjennom. Men likevel må døren være lukket, ikke pga meg men Sasha. Hun er jo ikke så glad i fremmede...spesielt menn. Hun liker dårlig når de kommer inn i huset vårt da er det bedre å bare lukke henne inne hos meg.

  Sandra var våken og begynte å bli urolig, hun ville ha mat. Jeg la henne til og hun spiste godt... når hun nesten var ferdig så hørte jeg noen i trappene... da ble jeg småstressa...

  For jeg er en av de få i verden som ikke syntes så mye om å amme forran folk. Ja barnet må ha mat men er jeg hos andre så sitter jeg heller på toalettet å mater mitt barn enn å dra frem en melkespreng pupp i sofaen til andre mens jeg sitter å kjadrer. Er du en av de som ammer hos andre så er jo det veldig lett og greit for deg. Men jeg liker det ikke. Måtte til og med amme henne på helsestasjonen. Det var også litt flaut for meg. Det er lettere denne gangen enn med Steffen men uansett...

  Så der satt jeg å en av kameratene hans gikk forbi, hunden hørte dette å la seg helt inntil døra. Ørene var reist og hun slappet ikke av. Mannen gikk inn på doen vår og jeg ropte Sasha til meg, ba henne legge seg med benene mine og slappe av, hun tuslet lydig bort til meg og la seg helt ned.

  Jeg satt mitt i glaningen, fikk ikke tatt bort Sandra eller flyttet meg før døren til badet gikk opp. Jeg satt mott i glaningen så han så meg heletiden mens han gikk i gangen. Jeg måtte jo være hyggelig å se opp å gi han ett smil. Så blokke vårt møttes og vi smilte høflig til hverandre. Jeg følte jeg så litt ukomfortabel ut der jeg satt å håpte at Sandra ikke slapp taket og viste hele puppen min. Han svinger bort mot trappen så han var ute av synet. Alt gikk jo bra så dette var ikke stress. Plutselig ser jeg hode hans igjen, handen strekker seg mot døra, han åpner opp og gratulerer meg så mye med babyen. En høflig og hyggelig kar :)

  Men Sasha ser ikke på det som hyggelig, før jeg så si for sagt takk så spretter Sash opp, hun knurrer og bjeffer mens hun løper mot døra. Før jeg nesten for sagt noe så lukker han døra fortere enn noen gang mens han roper unnskyld! Jeg ropte det gikk greit mens jeg prøvde å roe hunden å holde ungen på puppen..Jeg var så flau. Hadde jo aldri snakket med han før. Han skulle jo bare være hyggelig. Jeg ble bare sittende å le etterpå.

  #flaut #mammablogg #hverdag #mammablogger

 • Publisert: 09.01.2017, 12:39
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Pakke i posten!

 • Publisert: 07.01.2017, 19:15
 • Kategori: Blogg
 • Hva er vel mer moro enn å få hente lapp om at man kan hente en pakke på posten?

  Jeg trodde det var pakken fra Jollyroom som hadde kommet, men når jeg så nærmere var det ikke til meg. Det var Bullerboxen til Sasha!

  Hun fikk en forrige uke også, så hun har vært bortskjemt i jula hun også.

  Bullerbox er en boks som koster 299 i måneden å oppi der ligger det alltid en leke og masse godbiter, i går fikk vi en sånn aktivitets leke også. Sånn liker jeg. Men Sasha blir så ivrig å ødelegger det meste med en gang. Hun er ikke svære hunden men når hun ikke er forsiktig så er det litt krefter i den kjeften. Husker når hun var mindre så beit hun med alltid blå om hun traff meg når vi lekte med noe. Så jeg måtte tenke meg litt mer om når vi lekte da hun ikke siktet så godt Hehe

  #bullerbox #kjæledyr #Hund

 • Publisert: 07.01.2017, 19:15
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • 1 måned

 • Publisert: 06.01.2017, 21:36
 • Kategori: Lille prinsessen min

 • For en måned og en dag siden kom prinsessa mi til veden. Det har vært en måned med mye kos, hun vil helst sove på meg heletiden, nå i de siste dagene har det gått ann å legge henne fra meg av og til mens hun sover. Jeg skjønner jo det er stor forskjell på å være her ute i den sore kalde verden enn å ligge trygt inni magen.

  Helsesøster var storfornøyd med veksten hennes hun hadde lagt på seg ca det dobbelte av hva helsestasjonen forventer på første besøk.
  Hun er blitt en liten bolle, en søt liten bolle med gode bollekinn.

  Hun sover kjempe fint på nettene, er oppe 2 til 3 ganger og skifter bleie og mater henne, og hun sovner med en gang igjen.
  Det er veldig greit. Kun to netter det ikke har vært slik. Da var det luft i magen, men ellers så ødelegger ikke det for søvnen.
  Hun blir veldig fort overtrøtt og da er hun ganske umulig å legge. Så prøver å få henne til å sove senest hver andre time.Da fungerer ho mye bedre.
  Hun er så enkel å ha med å gjøre.

  Storebror er enda veldig stolt og ikke minst flink med henne.
  De er himla søte sammen. Jeg er så stolt av de begge <3

  Slenger med litt bilder av måneden som har gått. Alltid moro å se tilbake på hvor mye de forandrer seg.
  Ble bare mobil bilder så er ikke så god kvalitet og litt rotete i størrelsen.  #Stolt #mammablogg #barn #1måned #Mammblogger

 • Publisert: 06.01.2017, 21:36
 • Kategori: Lille prinsessen min
 • 4 kommentarer
 • hits