Siljes dagbok

Typisk meg

 • Publisert: 28.04.2017, 20:27
 • Kategori: Blogg
 • Nå er det en stund siden jeg har vært innom blogg.no jeg har ikke ville før jeg fikk lagt ut innlegget om Steffen.Steffen har nemlig blitt 4 år og jeg ville lage ett innlegg om det. Men så si alle bildene er på dataen å den er jeg sjeldent på. Den er så treg og vanskelig med en sovende liten jente i armene. Så jeg skriver det heller litt senere.

  Steffen hadde stort selskap på lørdag og koste seg masse. Jeg fikk ikke feiret han i fjord da jeg var så dårlig pga graviditeten. Jeg ble lagt inn dagen før å fikk veske å slik så hjalp litt, men var ikke frisk nok til å feire 3 års dagen. Så var ekstra gøy med stort selskap på lørdag.

  Sandra sover litt lett for tiden og må bæres på nesten hele tiden...tungt! Takk og lov for bæresele

  Men vet jeg må nyte det... når ho blir like stor som Steffen så er det uke like moro å ligge å kose hele tiden.

  Nå sover begge ungene søtt og Stig er ute å spiller FIFA turnering på ett utested. Så føler dette blir tidlig fredagsnatt for meg. Ønsker dere en god helg!

 • Publisert: 28.04.2017, 20:27
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • For første gang....

 • Publisert: 12.04.2017, 11:00
 • Kategori: Lille prinsessen min
 • For noen dager siden (10.04) fikk Sandra smake på grøt og flaske for første gang.
  Jeg hadde egentlig tenkt å vente med det, men ettersom detset ut til at jeg for mindre melk, så må vi jo prøve litt nye ting.
  Så var en teskje grøt og litt mme.  Hun spiste bedre enn Steffen, Steffen griste litt mer med en gang, Sandra spyttet ikke like mye ut.
  Så ut som det falt godt i smak. Hun fikk en skje i går også å i dag morges fikk hun tre skjeer med grøt.
  Hun tok flasken godt i går på dagen, men i går kveld og i dag ville hun ikke ha flaske. Hun nektet.


  Ser for meg at lille bolla blir ett matvrak, i går fikk hun bittelitt sviskemos også, det var vist ikke like godt som grøt for hun laget noen rare grimaser av det.
  Men spyttet ikke alt ut igjen, enten klarer hun det ikke eller så var det ikke helt gal smak på det. Tenkte jeg skulle kjøpe inn malt også, er greit å blande i mekla. Gir kanskje en litt bedre smak også. Vil jo hun skal ta flaske, da Stig egentlig skulle ta seg av henne en hel dag om ikke lenge, men det går jo ikke om hun ikke vil drikke av flaske. Steffen hadde aldri noe problemer med det, så regnet vel bare med Sandra også skulle ta flasken med en gang og at det ikke skulle være noe problem. Er kanskje noe annet om hun er skrubb sulten, siden hun syntes det var greit med flaske den første gangen.

  Dere lesere som har barn, hvordan var det for deres å begynne med flaske og grøt?

  #Mammablogg #Smak #Babymat #Baby #Mammablogger #Snuppa

 • Publisert: 12.04.2017, 11:00
 • Kategori: Lille prinsessen min
 • 4 kommentarer
 • Feilet som mamma

 • Publisert: 07.04.2017, 21:26
 • Kategori: Blogg
 • I dag feilet jeg... jeg feilet veldig.

  En mor skal være en trygg og god person, som alltid er der for barna sine. Uansett hva... Jeg klarte ikke det i dag. Jeg har slitt litt med forskjellige personer i det siste, endel sinne som har bygd seg opp, har merket litt mer til depresjonen den siste måneden og angsten har kommet litt tilbake. Så i dag fikk jeg nok...

  Jeg er alene med barna, Sandra griner og er fra seg...er flere måneder siden hun har vært så fra seg, så jeg blir stresset og prøver å trøste. I bakgrunnen sitter en å lategriner unødvendig høyt kun for å herme etter Sandra... hun roer seg og jeg ber han slutte, han gir meg ett blikk jeg aldri har sett før. Ett blikk jeg hadde forventet å få av ei tretten år gammal jente men ikke av en som pleier være snill og grei å som straks er 4 år. Så bretter han på leppene og forsetter. Sandra blir urolig igjen å jeg går ut i gangen med henne, en hissig liten kar fotfølger meg mens han truer meg med at jeg må flytte vist jeg er slik, eller så vil han ikke legge seg!

  Jeg orker ikke krangle å vil fokusere på å få Sandra til å sove igjen, men den lille sinna karen ville ikke gi seg. Det fortsetter og jeg ber han gi seg å forklarer jeg blir sinna. Da skriker han til meg, mens jeg snakker til han så fortsetter han skrike høyt. Sandra hyler og Steffen skriker og gir seg ikke. Jeg kjenner sinne koke i meg i det han demonstrerer med å kaste ting på gulvet.

  Jeg går helt opp til fjeset hans og skriker igjen at han må gi seg nå med en gang!

  Med en gang jeg har gjort det så kjenner jeg alt sinne snu seg, nå er det rettet mot meg. Jeg gir en real dytt i skohylla idet jeg går forbi det... Steffen vil ikke snakke med meg, han er sur på meg... å det skjønner jeg. Han ble vel skremt og lei seg på samme tid stakkars.

  Jeg går inn i stuen å triller vognen for at Sandra skal sove. Da kommer tårene. Jeg får så dårlig samvittighet. Jeg går ut til Steffen igjen og forteller hvor lei meg jeg er for at jeg skreik sånn oppi fjeset hans.

  Vi fikser opp. Jeg setter meg enda en gang i sofaen og kjenner tårene trille. Hvordan kunne jeg bli så sinna på han? Hvordan kunne jeg reagere så frekt og skremmende mot mitt eget barn?

  Jeg har vært sur på han før, har snakket hardt og litt unormalt høyt...men aldri som i dag, i dag gikk jeg langt over streken og jeg feilet....jeg feilet STORT!

  Mens tårene triller kommer plutselig Steffen opp av sengen og inn i stua. Han ser overraskende på meg og spør hvorfor jeg griner?

  Jeg sier det som det er... at jeg er så lei meg for hva jeg gjorde og at mammaer skal ikke gjøre sånn, det var slemt og feil. Han finner papir så jeg kan tørke mine tårer mens han ser meg i øynene å sier "mamma, det går fint" han er jo bare ett barn stakkars, ett barn skal ikke trenge å trøste sin mor.

  Han sier vi kan si unnskyld en gang til, så er vi venner og det går greit... han klemmer meg og kryper opp i sofaen med meg. Jeg kjenner klumpen i halsen blir større og blir vanskeligere å holde inne tårene. Jeg aner ikke hvorfor jeg har vært så heldig å fått en slik flott gutt. Han er så god, han er virkelig fantastisk <3

  Nå ligger meg, Sandra, Steffen og Sasha i sengen og slapper av. I dag hoppet jeg over leggetid. Meg og Steffen er enda våkne og han får se barne TV mens jeg killer han på ryggen.

 • Publisert: 07.04.2017, 21:26
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • En god dag

 • Publisert: 06.04.2017, 22:29
 • Kategori: Blogg


 • Morgenen startet med frokost i barnehagen til Steffen,Det var påskefrokost.
  Syntes det er så koselig å bli innvitert på slike ting i barnehagen. De hadde laget noen veldig gode rundstykker, bordene var pyntet med ting barna hadde laget til påske. Noe av den flotteste pynten er nemlig det barna lager selv. Det betyr så mye mer når de har laget noe, brukt tiden sin på det og satt sitt preg på det.I dag etter barnehagen fikk han med seg hjem påske pynten. Så nå har vi påske pynt  i hus.

  Etter frokosten var det hjem for å gjøre litt husarbeid før turen, men endte med å leke, trille og kose mest med Sandra, husarbeidet forsvinner ikke av seg selv!
  Eller jo faktisk, av og til etter Stig er kommet hjem fra jobb, så plutselig er ofte mye av husarbeidet borte, merkelig men kjenmpe greit.

  Turen i dag var på møvik sammen med mamma, tante og Veronica + hundene. Det var en koselig tur på litt over en time i skogen. Det er så deilig å traske rundt i skogen med godt selskap, var ikke bare musklene i beinene som fikk jobbet, var magemusklene også. Fikk ledd flere ganger...
  Vi alle var fornøyd med turen, men mamma hadde håpet på litt verre terreng og litt klatremuligheter! ;P
  Gleder meg allerede til neste tur. De alle er så glade og positive, det smitter! :D

  Mamma hentet prinsen i barnehagen og innviterte oss på middag, så da ble det middag og is hos mamma.
  Jeg er på min første dag helt uten sjokolade, utenom bittelitt sjokolade på kronesisen. men så lenge jeg ikke kjøper sjokolade å har det her i hus, så mener jeg at jeg klarer meg bra. Er en skikkelig sjokoholiker :P


  Har DU hatt en fin dag?
  Håper du har hatt en like fin dag som meg !

  #Tur #Hund #Påske #Barnehage #Lykkelig #Mammablogger

 • Publisert: 06.04.2017, 22:29
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • 4 måneder

 • Publisert: 05.04.2017, 11:57
 • Kategori: Lille prinsessen min


 • I dag er det 4 måneder jeg måtte under kniven og få ut Sandra i full fart...
  Ting har ikke roet seg, syntes denne babytiden flyr avsted. Hun er jo blitt så stor.  Følte Steffen var baby mye lenger enn dette.
  Jeg prøver vel nyte denne baby tiden litt ekstra siden vi ikke skal ha flere. Men sånn som farten går her, så føler jeg ikke det tar lang tid før det er gått ett år å hun løper rundt her og forstyrrer Steffen i lekingen hans.

  Hun er like blid og fornøyd. Hun kan være svært oppmerksomhetsyk innimellom, men heldigvis er hun blitt veldig glad i å likke å leke med lekene sine i babygymmen. Hun griper tak og rister vildt i lekene. 
  Er ikke mye hun øver påå snu seg lenger, men hun ligger endel på siden.
  I går var første gang hun tok tak i føttene sine, så snart er det vel de som er det gøyeste og leke med.
  Dessverre har hun også fått litt mer interesse for tommelen enn de andre fingrene, så håper virkelig ikke hun begynner å sutte på den.
  Prøver bytte den ut med sutten heletiden ;)


  #Mammablogg #4Måneder #Baby #Foreldreogbarn #Mammblogger #Jentami

 • Publisert: 05.04.2017, 11:57
 • Kategori: Lille prinsessen min
 • 10 kommentarer
 • Ut på tur

 • Publisert: 03.04.2017, 22:19
 • Kategori: Blogg
 • I dag tok jeg og kusina mi oss en tur med hundene i skogen. Det er så utrolig deilig å gå i skogen, når man pleier gå med vogn så kommer man jo seg ikke like lett frem over alt i skogen. Så i dag var vi alene på heia i 2 timer. Det var så godt og veldig koselig.

  Vi gikk en sti jeg aldri har gått,så jeg var stor fornøyd.det var veldig fin sti med små avstikkere og en flott utsikt.

  Er så moro å gå steder man aldri har vært før. Blir fort lei av å gå de samme stedene heletiden. Godt for hundene også å få luftet seg litt nye steder.

  Sasha har jo få hunder hun leker med, men hun og Doffen er bestevenner. De koser seg i hverandres selskap. Altså hun leker jo ikke så mye med Doffen heller da hun ikke har interesse for så mye lek. Men hun springer litt frem og tilbake med han på slep... Hehe

  Sliter enda med kroppen men er godt å gå i skogen og bevege seg skikkelig da, mye bedre enn å spasere på den harde asfalten.

  Håper dere har hatt en like koselig dag som meg.

  God natt og sov godt <3

  #tur #hund #hverdagsblogg

 • Publisert: 03.04.2017, 22:19
 • Kategori: Blogg
 • 9 kommentarer
 • Leggetid

 • Publisert: 02.04.2017, 22:07
 • Kategori: Hverdagen min


 • Leggetid er vel noe vi foreldre ofte gleder oss til...
  Noen dager gleder man seg til å avslutte en fin dag, sammen med barnet sine siste minutter før barnet reiser til drømmeland.
  Noen dager gleder man seg rett og slett til de reiser raskt til drømmeland så man kan få litt fred og ro.
  Her i huset er det somregel den øverste setningen jeg gleder meg til, men skal ikke legge sjul på at noen dager har jeg nedtelling til Stefen skal i senga.

  Før vi stilte klokka så sovner han veldig raskt, jeg støk han på ryggen etter jeg hadde lest og sunget litt for han.
  Da sa han ote "Nei, mamma ikke stryk meg på ryggen...da sovner jeg med en gang..."  Jeg pleide fortsette i ett minutt etter han sa det, så reiste han til drømmeland.
  Jeg pleier å storkose meg med legging når han har hatt en fin dag, hehe.. Er så koselig å han har så mange tanker å dele med meg, år mye mer ut av å legge han enn å leke med han på dagen, da han åpner seg så opp når natten kommer og lekene er ryddet bort.  Men nå, nå som vi har stilt klokka å solen har begynt å være oppe lenger, da er det ikke like enkelt.
  Den lille god gutten får munndiare og skjønner ikke hvorfor det er lyst om det er kvelden. Han gjesper ikke så fort som han pleier heller og stritter mer mot søvnen enn noen gang.  i dag var det pappa som skulle legge han, det tar somregel en god del lenger tid. Så i dag sovnet ikke prinsen før 21.00
  Sandra har også svnet. Så nå har vi unnet litt snacks og sitter og slapper av.
  Dåpskortene er bestilt, så nå venter jeg i spenning.
  Håper dere har en koselig kveld og har hatt en fin helg.  Nå må jeg inn å se litt på ebay, vil ha noe trekk til spisestue stolene mine.

  Er du en av de som gleder deg til å legge barna om kvelden?
  Har klokken gjort noe med din søvn?


  #Mammablogg #Barn #Hverdag #Mammablogger

 • Publisert: 02.04.2017, 22:07
 • Kategori: Hverdagen min
 • 5 kommentarer
 • Tullejenta

 • Publisert: 01.04.2017, 23:02
 • Kategori: Lille prinsessen min


 • Den 05 er det allerede en hel måned siden Sandra ble døpt.
  Vi har enda ikke laget noe takkekort. Stig klarte å slette bildene vi hadde fra dåpen og har ikke fått tak i flere bilder av hene som kan brukes til takkekortet.
  Så i dag bestemte jeg meg for å prøve å ta noen bilder. Men nei, prinsessa er ikke alltid like samarbeidsvillig og otogen. Kan si det slik at det var ikke en lett jobb. Spesielt ikke nå som alt skal inn i munnen.   Skjørte skulle hun hele tiden spise opp, så bleia var nesten synlig på alle bildene og skjørtet skjulte som regel endel av fjeset hennes.
  Jeg måtte prøve å knipse, dra bort skjørtet for å så skulle rekke å knipse bilde av jeset hennes igjen.. Sånn holdt jeg på en stund.
  Fikk noen litt bedre bilder etterhvert, men langt fra slike jeg kunne ønske.
  Så vi får se om det er mulig å bruke noen av bildene til ett takkekort. Vi burde jo vikrelig få fingeren ut.


   #Mammablogg #Bilder #Barn #Mammablogger

 • Publisert: 01.04.2017, 23:02
 • Kategori: Lille prinsessen min
 • 4 kommentarer
 • hits