Siljes dagbok

På politibesøk

 • Publisert: 27.08.2016, 20:11
 • Kategori: Hverdagen min


 • Da var dagen kommet, den dagen Steffen kun har rukket å glede seg til i ett døgn. Han har snakket veldig mye om det siden vi sa vi skulle besøke politiet. Han var først litt usikker. Han ville jo ikke blåse sa han. Blåse? 
  Så kom jeg på den gangen vi ble stoppet av politiet på promilletest. Da måtte jo pappaen blåse. Steffen syntes vist ikke det virket så gøy, men øynene lyste opp da jeg fortalte at vi ikke skulle blåse. Vi skulle bare se på mange politibiler, motorsykler og politibåt.
  Vi var litt sent avgårde da Stig hadde en vanskelig natt med mye smerter (muskelfeste som er revet av) 
  Men vi kom oss bort, vi var vel en time forsinket. Akkurat i det vi kommer så kommer det et helikopter susende over oss. Vi skjønte etterhvert at det var ett politihelikopter. Ja dere kan tenke dere hvor fornøyd småen ble da?!   Det landet rett ved oss. Vi måtte jo selvfølgelig ta ett bilde med det også, Jeg ble også med på bilde ( Nei ikke alle kvinner gløder og ser flotte ut gravide) 

  Til mors store glede skulle vi også se politihundene jobbe litt. Steffen lurte veldig på om Sasha også kunne begynne å jobbe hos politiet. 
  Men uansett, vi fikk en liten oppvisning på hvor en gjorde innbrudd, så kom politiet og da hadde de med se politihunden Kompis som skulle søke opp tyven. 
  Steffen fulgte spent med og syntes det var veldig moro da hunden sporte opp tyven med nesen sin. Hunder er fantastiske, er så moro å se på slik. Tyven ville ikke helt la seg pågripe så da fikk kompis løpe etter å felle han. Alle klappet og var storfornøyde over jobben!
  Vi fikk også se forskjellige måter de pågriper folk og sjekker biler. Da kom de kjørende full fart med sirener, masker og våpen. Til sambo sin store glede kunne vi få omvisning på skytebanen og litt info om våpnene de brukte.  Så vi alle koste oss masse på dagen i dag. Garantert at vi skal gjøre det hver gang. Steffen fikk refleks armbånd og ballong av en politidame, gjett om den ballongen er kul. Den har måtte være med å se barnetv, spise og leke før sengetid i dag. Var ikke lenge før han sovnet at han nevnte ballongen. En av bamsene fikk bli politimus med refleksen og er festet til politiballongen, så den er trygg hele natta. Gjett hvem som vil bli politi nå? 

  Flere som har vært på en slik dag?

  __________________________________________________________________________________________________________________________________

  Trykk her for å komme til FB siden min
  #Politi #Mamablogg #Politietsdag #Arendal #Sørlandet #Glede #Mammablogger

 • Publisert: 27.08.2016, 20:11
 • Kategori: Hverdagen min
 • 4 kommentarer
 • å være gravid er ikke for alle

 • Publisert: 25.08.2016, 15:19
 • Kategori: Lille prinsessen min


 • I dag er jeg ikke i form, så jeg ligger bare her i sengen og klager.... Jeg har gjort så godt jeg kan, spist god frokost og tatt kvalmestillende, men like vel gir ikke kroppen seg. i tillegg til kvalmen er jeg så utrolig slapp og kjenner jeg bare vil sove bort hele dagen, det er så trist og jeg blir så deprimert av dette. Virker som kroppen min ikke takler å være gravid. Jeg er ikke ment for å være gravid tror jeg. Dette må bli siste gang. Får sende mannen avgårde og klippe strengen fort som bare det! 
  Jeg føler meg som en dårlig mor også når formen er slik. Steffen er jo 3 år og skjønner heldigvis litt når jeg sier jeg er dårlig, men likevel er det så vanskelig når jeg ikke orker å være en god nok mor for han. Jeg kunne ønske jeg hadde så mye mer energi. For å ikke snakke om hunden også her i hus, hun er flink som kan nøye seg med litt tisseturer å slik, men hun fortjener også så mye mer. 
  Jeg sier til meg selv hele tiden at det blir bedre, jeg kommer til å kunne bli en god mor, kjæreste og hundeeier igjen. Men likevel klarer jeg ikke helt å tro på meg selv. Jeg kan ikke huske hvordan det var å ha mye energi og ikke være kvalm. Jeg spiser ikke sunt nå som kvalmen er her så jeg blir tykkere og slappere for vær dag som går føler jeg. Andre tenker at litt morgenkvalme må vi alle tåle om man er gravid, graviditet er jo ikke en sykdom.... Nei det er ikke en sykdom, men damer kan faktisk bli syk av å være det. Ekstrem svangerskapskvalme er fryktelig ille, det var verre når jeg gikk med Steffen, da fikk jeg ikke sterkere piller en postafen på slutten og jeg ble heller ikke lagt inn. Denne gangen fikk jeg tatt tak i det fra begynnelsen av, det har nok hjulpet veldig. men likevel slipper jeg ikke unna alt. Håper dere lesere har en litt bedre dag enn meg... 

  #Gravid #Mammablogg #Dårlig #Deprimert #Svangerskap #Mammablogger #Familieogbarn

 • Publisert: 25.08.2016, 15:19
 • Kategori: Lille prinsessen min
 • 10 kommentarer
 • Hvor går grensen på Facebook?

 • Publisert: 22.08.2016, 20:59
 • Kategori: Hverdagen min
 • Vi alle har vel sett ting vi ikke vil se på facebook når vi blar nedover siden vår.
  Jeg er venn med noen litt ekstreme folk og jeg er med i mange forskjellige grupper. Jeg har sett mye fint men også veldig mye som jeg både har blitt fly forbanna over og sett ting som har fått tårene til å renne. Det er både mye fælt og trist i denne verden. Vi burde av og til minnes på dette. Men ja, av og til kan det bli for mye!


  Bilde er hentet fra VG trykk her for å komme til artikkelen 

  Når jeg leser på vg at dette bilde ble for mye for Facebook blir jeg rett og slett irritert over Facebook. 
  Dette bilde blir slettet pga nakenhet?!  Jeg har rapportert  så mye fæle ting på facebook som de ikke syntes er galt. Jeg har sett damer bli steinet, dyr som blir torturert og sider som er laget kun for å vise ekle og helt absurde ting for moro skyld som ingen burde ha glede over å se på. 
  Men dette bilde som viser en naken jente løpe vekk fra krigen er så ille? 
  Jeg syntes det er ett svært sterkt og trist bilde, men langt fra så ille at det må slettes pga nakenhet? 
  Jeg kan bare ikke skjønne hvilken grense FB egentlig har.

   
  Er du en av de som rapporterer mye? Hvor går din grense? Er det bare jeg som ikke skjønner dette? 

  #Vg #Nakenhet #Facebook #Regler #Blogg #Meninger 
   

 • Publisert: 22.08.2016, 20:59
 • Kategori: Hverdagen min
 • 8 kommentarer
 • løpsk unge i barnehagen

 • Publisert: 19.08.2016, 20:25
 • Kategori: Hverdagen min

 • I dag koste vi oss i hagen etter vi hadde jaktet på småen i barnehagen. For første gang løp han når vi kom og skulle hente han. 
  Han syklet som vanlig, han har nemlig "buss sykkel" han liker godt å la de andre barne sitte bakpå mens han sykler rundt. 
  Men i dag ga han oss ett smil når vi kom og freste avsted. 
  Jeg ble stående og snakke med en av de ansatte, mens Stig hentet sekken og det inne. Hun skrøyt og skrøyt av Steffe, det er jo kjempe koselig. Spesielt når han er på ny avdeling og med nye folk. Godt i mammahjertet det ;)
  "Mammmmmmmaaaa" "Maaaaaaammmmmaaaaa!" hørte jeg rundt hjørnet. Når jeg kom bort så løp han videre og klatret i stativet de har. 
  Han smilte og ropte at han ikke ville hjem.  Jeg måtte jage han rundt i barnehagen helt til han skulle gjemme seg i lekebåten og slo hodet. 

  Når vi kom hjem så koste vi oss i hagen med epleplukking og plommeplukking.
  Steffen elsker eplene vi har i hagen, han syntes de er litt sure, men samtidit veldig gode. Meg og Stig syntes de er altfor sure, så vi spiser plommer og Steffen koser seg med eplene sine. Det er så koselig å ha litt frukt i hagen, vi har litt rips, bringebær, rabarbra og moreller også.
  Ellers har dagen vært slapp, jeg sover svært mye pga kvalmen, pillene og prinsessen i magen. 
  Hjelper ikke når man er så sliten og det er så varmt ute heller. Men vil jo ikke klage på varmen, vi må nyte det som er igjen av sommeren.



  Flere som har en hage med mye godt i?  

  #Familieogbarn #Mammablogg

 • Publisert: 19.08.2016, 20:25
 • Kategori: Hverdagen min
 • 6 kommentarer
 • Enda en ultralyd time

 • Publisert: 16.08.2016, 22:28
 • Kategori: Hverdagen min


 • Jeg er kjempe fornøyd med timen på sykehuset, de tok blodprøver og ultralyd. 
  Legen var fantastisk, han forklarte hva svangerskaps forgiftning var og tok seg veldig god tid og forklarte alt underveis mens han tok ultralyd også.
  Prinsessen vår hadde det veldig greit i magen, var nok forstervann og god blodstrøm. 
  Mens jeg lå på benken og legen tok ultralyden, så ba jeg han se en gang til om det enda var ei jente. Er jo litt kjedelig om det hadde vist seg at det var en gutt nå som vi har handlet inn litt tøy og diverse i rosa.  Det så fremdeles ut som ei jente, så nå er jeg så si sikker på at det blir ei jente.
  Vi fikk også bilder denne gangen. Hun ville jo ikke vise fjeset sitt sist.
  Han tegnet munnen på bildet før jeg fik sagt noe. Det var jo kjedelig, men er storfornøyd med alle bildene vi fikk.
  Ser ikke så godt munnen han tegnet på orginale bildene... Heldigvis!  
  Blodprøvene så også bra ut, så nå trenger jeg ikke urolige meg for svangerskapsforgiftning


  #Mammablogg #Gravid #Ultralyd #Mammablogger 
   

 • Publisert: 16.08.2016, 22:28
 • Kategori: Hverdagen min
 • 12 kommentarer
 • Enda en tur til sykehuset

 • Publisert: 15.08.2016, 21:38
 • Kategori: Hverdagen min



 • Dagene går sakte men sikkert. Jeg har dessverre vært mye i senga og sofaen i det siste. 
  Det er ikke lett dette med å gå gravid og være så dårlig og slapp.
  Jeg var innom sykehuset på fredag , prinsessa hadde beveget seg unormalt lite. Hun er en liten turner allerede, så når nesten hele dagen var gått så måtte jeg bare ringe.  De ba meg komme inn om ikke det ble bedre. Det ble ikke bedre.
  Da fant vi ut av vi bare måtte dra å få sett om alt gikk bra.  Jeg er en av de som liker å sjekke en gang for mye.
  Jeg ble koblet opp på maskinen, måtte ta urinprøve og sjekke blodtrykket mitt. 
  Hjerte til prinsessa slo bra, det samme sa de om blodtrykket min, men urinprøven var de ikke helt fornøyd med. 
  De ville jeg skulle følge litt med på den. 
  Så i dag var vi hos jordmor, hun tok blodtrykket mitt og var ikke helt fornøyd, det var litt for høyt. Samme med urinprøven min, det hadde kommet mer proteiner i urinen.  Hun ville ringe til sykehuset bare for å høre, det kunne være tegn på svangerskapsforgiftning. 
  De på sykehuset ville ha meg inn, så jeg fikk time i morgen. Da blir det ultralyd igjen og litt blodprøver.. åh, som jeg hater blodprøver. 
  Spesielt på sykehuset. Jeg er en av de pinglene som alltid ligger nede å tar blodprøve hos legen, er ikke like lett på sykehuset når de bare har de stolene der. Så da får jeg være tøff å bite tenne sammen å se en annen vei. 
  I skrivende stund turner prinsessa rundt i magen, så heldigvis er ho blitt normal igjen når det kommer til bevegelsen.
  #Mamma #Mammablogg #Gravid #Baby #Sykehus  #Mammablogger 

 • Publisert: 15.08.2016, 21:38
 • Kategori: Hverdagen min
 • 2 kommentarer
 • hits